×

3 Arsyet Kryesore perse nuk po ju Shitet Prona

Shumë ndërmjetësues dhe shitës punojnë me ekuacionin e shitjes ne menyre te zhdrejte. Ato fillojnë me çmimin e dëshiruar të shitjes dhe punojnë për të siguruar që shtëpia të marketohet dhe të paraqitet siç duhet për të arritur atë çmim qe eshte kerkuar nga shitesi. Kryesorja për të dalë në treg është e fokusuar në një qëllim: shitjen e prones. Ndërsa kjo qasje zakonisht funksionon, shitësit qe qendrojne ne treg me pronen per shitje me shume kohe se masatarja qe duhet te qendrojne mund të pyesin se çfarë nuk shkon. Nese prona juaj nuk shitet, kjo është për një nga tre arsyet: 1- ka një problem prona; 2- ka një problem tregu; 3- ka një problem çmimi.

Problemet e pones:

Një problem prone do të thotë se diçka në lidhje me ate është ne dukje për blerësit, te cilet nuk po e konsiderojne blerjen. Shembujt përfshijnë njësitë që kanë nevojë për një rinovim total, ku çdo blerje e mundshme kërkon shumë më shumë kohë, para dhe energji përpara se të hyjnë brenda. Në përgjithësi, shumica e shitësve e dinë nëse kanë një problem prone.

Zgjidhja, çuditërisht, është një rregullim çmimi. Shitësit me prone ‘problematike’ duhet të ulin çmimin e tyre në një nivel ku edhe blerësit që normalisht nuk do të ishin të interesuar të fillojnë të kryejnë llogaritjet e tyre  për të parë se sa marrëveshje e mire mund të jetë kjo.

Problemet e Tregut

Një problem tregu do të thotë se ka dicka qe nuk po shkon me shitjen e pronave ne periudha te caktuara te vitit. Një shembull më tipik është sot. Pas një rritjeje masive të shitjeve dhe ndertimeve te shumta qe po shikojme ne Albania, tregjet janë tkurrur përsëri në nivele sezonale më të ulëta se ato tipike. Për shitësit, kjo do të thotë më pak blerës dhe më shumë konkurrencë. Për të zbutur këtë problem, shitësit duhet të qëndrojnë në krye të tendencave në kohë reale, për t’u siguruar që ata të dallohen pavarësisht lëvizjeve të tregut.

Problemet me çmimin

Një problem çmimi është një mënyrë e mirë për të thënë se çmimi juaj është i gabuar. Dhe në pasuri të paluajtshme, çmimet janë të gabuara vetëm në një mënyrë: ato janë shumë të larta.

Në fakt, shumica e problemeve përfundimisht kalojne ne probmlemin kyc qe eshte : çmimi. Pavarësisht nëse është një njësi e katit të parë me pamje nga muret me tulla ose një pernthouse me pamje nga parku që kërkon çmime maksimale, çështja kryesore është se çmimi është shumë i lartë dhe kjo lidhet edhe me zonen se ku ndodhen pronat dhe vleresimi qe i behet. Keshtu qe duhet te merret nje mendim me ekspert dhe profesional nga Ndermjetesuesit (Mund te kontaktoni 0696023888).

Shkurtimisht: Sa më shumë të ndryshojë tregu, aq më shumë do kemi probleme me pronat dhe shitjen e tyre. Kur vjen koha për të shitur, kuptoni se cilat probleme mund të përballeni dhe te jepni nje rezultat maximal dhe te shpejt kundrejt shitjes se pronave.

Copyright Forbes
× How can I help you?