×

Ping An International Finance Center nje nder Ndertesat me te Larta ne Bote

Ping An International Finance Center është një nder ndertesat me te larta ne bote i vendosur në qytetin Shenzhen të Kinës. Ajo u përfundua në vitin 2017 dhe qëndron në një lartësi prej 599 metrash (1,965 këmbë), duke e bërë atë ndërtesën e katërt më të lartë në botë dhe të dytën më të lartë në Kinë, pas Kullës së Shangait.

Ndërtesa është projektuar nga firma e arkitekturës Kohn Pedersen Fox Associates dhe përmban një siluetë unike që është frymëzuar nga forma e një fidani bambuje. Kulla ka 115 kate mbi tokë dhe pesë nën tokë, dhe strehon një sërë hapësirash tregtare dhe zyrash.

Nivelet e poshtme të ndërtesës kanë një qendër tregtare, ndërsa katet e sipërme janë shtëpi për hapësira për zyra, apartamente luksoze dhe një hotel. Kulla përfshin gjithashtu një dhome vëzhgimi në katin e 116-të, duke u ofruar vizitorëve pamje panoramike të peizazhit të qytetit përreth.

Një nga veçoritë unike të Ping An International Finance Center është dizajni i saj i qëndrueshëm. Ndërtesës iu dha certifikata LEED Gold për efikasitetin dhe qëndrueshmërinë e saj energjetike, falë përdorimit të teknologjive të avancuara si xhami me xham të trefishtë me emetim të ulët, grumbullimi i ujit të shiut dhe një sistem ventilimi që redukton sasinë e energjisë së nevojshme për ngrohje dhe ftohje.

 

#facts #realestate 

foto nga Kohn Pedersen Fox Associates

Investimi i Pasurive te paluajtshme ne Shqiperi

Investime në pasuri të paluajtshme në Shqipëri

Shqipëria po bëhet një destinacion gjithnjë e më popullor për investitorët e huaj, veçanërisht në sektorin e pasurive të paluajtshme. Me peizazhet esaj mahnitëse, trashëgiminë e pasur kulturore dhe infrastrukturën me zhvillim të shpejtë, nuk është çudi që vendi po bëhet një destinacion kryesor për ata që kërkojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme. Vendi po bëhet gjithashtu një destinacion popullor dhe po tërheq më shumë turistë vitet e fundit, duke çuar në një rritje të kërkesës për shtëpi pushimi dhe prona me qira. Me koston e ulët të jetesës, peizazhet mahnitëse dhe vendasit miqësorë, Shqipëria është një opsion tërheqës për ata që kërkojnë një mënyrë jetese më të relaksuar.

Mundësitë e Investimit të Pasurive të Paluajtshme në Shqipëri

Vendi ynë ofron një gamë të gjerë mundësish investimi në prona të paluajtshme, nga vilat luksoze buzë plazhit deri te apartamentet në qendër të qytetit. Infrastruktura e vendit me zhvillim të shpejtë po e bën atë një opsion tërheqës për ata që kërkojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme, me një numër në rritje të zhvilluesve dhe investitorëve ndërkombëtarë që përfitojnë nga mundësitë tërheqëse të investimit të vendit.

Përveç kësaj, vendi është shtëpia e një numri bankash dhe institucionesh financiare ndërkombëtare, duke e bërë të lehtë për investitorët e huaj aksesin në kapitalin që u nevojitet për të investuar në pasuri të paluajtshme. Qeveria shqiptare ka miratuar gjithashtu një sërë ligjesh dhe rregulloresh për të mbrojtur investitorët e huaj, duke e bërë atë një destinacion investimi të sigurt dhe të sigurt. Vendi ynë ka një treg relativisht të pazhvilluar të pasurive të paluajtshme, me shumë mundësi për ndërtime të reja dhe rizhvillime. Kjo paraqet mundësi për investitorët për të ndërtuar ose rinovuar prona për të përmbushur kërkesën në rritje.

Megjithatë, është e rëndësishme të kryeni një kërkim të plotë përpara se të investoni në pasuri të paluajtshme në Shqipëri. Rekomandohet gjithashtu të punoni me profesionistë vendas, si agjentë imobiliare,  të cilët mund të ofrojnë udhëzime dhe mbështetje gjatë gjithë procesit të investimit.

Na kontaktoni për më shumë informacion,

www.exclusiveproperties.al

#forsale

#forrent

Shkruar nga Broker Ardi Ymaj

× How can I help you?