×

Ping An International Finance Center nje nder Ndertesat me te Larta ne Bote

Ping An International Finance Center është një nder ndertesat me te larta ne bote i vendosur në qytetin Shenzhen të Kinës. Ajo u përfundua në vitin 2017 dhe qëndron në një lartësi prej 599 metrash (1,965 këmbë), duke e bërë atë ndërtesën e katërt më të lartë në botë dhe të dytën më të lartë në Kinë, pas Kullës së Shangait.

Ndërtesa është projektuar nga firma e arkitekturës Kohn Pedersen Fox Associates dhe përmban një siluetë unike që është frymëzuar nga forma e një fidani bambuje. Kulla ka 115 kate mbi tokë dhe pesë nën tokë, dhe strehon një sërë hapësirash tregtare dhe zyrash.

Nivelet e poshtme të ndërtesës kanë një qendër tregtare, ndërsa katet e sipërme janë shtëpi për hapësira për zyra, apartamente luksoze dhe një hotel. Kulla përfshin gjithashtu një dhome vëzhgimi në katin e 116-të, duke u ofruar vizitorëve pamje panoramike të peizazhit të qytetit përreth.

Një nga veçoritë unike të Ping An International Finance Center është dizajni i saj i qëndrueshëm. Ndërtesës iu dha certifikata LEED Gold për efikasitetin dhe qëndrueshmërinë e saj energjetike, falë përdorimit të teknologjive të avancuara si xhami me xham të trefishtë me emetim të ulët, grumbullimi i ujit të shiut dhe një sistem ventilimi që redukton sasinë e energjisë së nevojshme për ngrohje dhe ftohje.

 

#facts #realestate 

foto nga Kohn Pedersen Fox Associates

× How can I help you?