×

Një kështjellë suedeze, dikur një qendër energjie mesjetare, del në treg.

Një kështjellë suedeze, dikur një qendër energjie mesjetare, del në treg.

Qëndrimi në udhëkryqin e transformimeve epike – nga politika dhe shkenca te lufta dhe financat – Keshtjella e Herrevad është një shembull i rrallë i një qendre mesjetare pushteti të lakmuar dikur nga papët dhe mbretërit.

Me ndikim të jashtëzakonshëm që përfshin dy vende skandinave, kështjella me 28 dhoma dhe një shtëpi feudali me gjashtë apartamente të mëdha dhe dhoma papafingo, u sollën së fundi në treg pas 16 vitesh pronësi. Prona prej 21.6 hektarësh (53 hektarë) ndodhet në qarkun jugor të Suedisë Scania (Skåne).

“Nuk mund të jetosh në të gjitha 12,000 metra katrorë (130,000 këmbë katrore),” thotë pronari i pensionuar Steen Damkjaer, i cili po e shet pronën pikërisht për shkak të madhësisë së saj të madhe – optimale për një sipërmarrje biznesi, jo një jastëk beqarie.

Prona, e cila gjatë lulëzimit të saj katërshekullor ishte bërë një nga shtëpitë manastire më të mëdha dhe më të pasura në Danimarkë, permban masen historike me te zhvilluar. Kjo fillon me themelimin e saj në 1144 si manastiri i parë cistercian i Danimarkës (Scania më parë ishte pjesë e Mbretërisë së Danimarkës).

Prona është e vetmja keshtjelle në pronësi private në Skandinavi, sipas Damkjaer, dhe është anëtare e Kartës Evropiane të Shoqatës së Abacive dhe Vendeve Cisterciane.

Listimi ofrohet si dy vende që mund të blihen së bashku ose individualisht: shtëpia feudale dykatëshe dhe shtrirja e saj prej 1,6 hektarësh (rreth katër hektarë) ose kështjella trekatëshe (e ndërtuar nga abacia origjinale) dhe ndërtesat shoqëruese të vendosura. në 20 hektarë (rreth 50 hektarë). Prona e fundit përfshin një kishëz, hambar, tre shtëpi të mëdha druri dhe ndërtesa ushtarake të konvertuara.

Prona dhe tokat përreth kanë vende për peshkim, kajak dhe shëtitje. Një fushë ajrore dhe fusha golfi janë afër.

@forbes copyright
× How can I help you?