×

San Francisco, nje Qytet I Ndertuar mbi Anije

“San Francisco, nje Qytet I Ndertuar mbi Anije.”

Gjate kohes se arte ne Kaliforni, kërkuesit shpresëdhënës lundruan në Kaliforni nga e gjithë bota. Sapo mbërritën, shumë marinarë, përfshirë kapitenët, i braktisën anijet e tyre, me shpresën për ta goditur qytetin qe menduan te pasur në fushen e arit.

Për shkak se pasuritë e paluajtshme në San Francisko ishin në çmim (madje edhe atëherë!), anijet u ripërdorën si burgje, shtëpi ose hotele. Disa u kalben dhe u fundosën në port ose u dogjën në zjarrin e 1851. Per kete sipermarresit dhe ndertuesit vazhduan ndërtimin, pikërisht mbi anijet e fundosura.

Kur gërmuan tunele për hekurudhën e zonës së Gjirit në vitin 1994, ekuipazhet zbuluan një anije plotësisht të paprekur, The Rome. Shumë i madh për t’u zhvendosur, ata thjesht vazhduan të hapnin tunel, që do të thotë se trenat J, K, L, M, N dhe T udhëtojnë drejt e përmes trupit të anijes. Rreth 70 anije ndodhen nën disa prej pasurive të paluajtshme më të shtrenjta në botë.

ourwebsite

otherblogs

× How can I help you?