×

Fakte ne Pasuri Te Paluajtshme nga e Gjithe Bota

1. Ekziston një qytet në Gjermani i ndërtuar mbi një meteor

Një qytet në Gjermani i quajtur Nördlingen u ndërtua mbi një meteor që thuhet se është mbi 15 milionë vjeçar. Një asteroid goditi qytetin një mijë vjet më parë, por vendasit filluan të ndërtonin një qytet në kraterin e mbetur larg presionit për t’u larguar. Qyteti është mbi 1100 vjet i vjetër.

2. Dyert e kuqe janë simbolike në Skoci

Në Skoci, ekziston një zakon i zakonshëm i lyerjes së derës me ngjyrë të kuqe sa herë që pagujne kredine e shtepise. Është e sigurt të thuhet se e kuqja është ngjyra e tyre e lumtur…

3. Hollywood ishte fillimisht një promovim i pasurive të paluajtshme

Qëllimi fillestar i shenjës ishte të promovonte shitjen e shtëpive dhe pronave.

Sipas L.A. Times në vitin 1923, zona do të ofronte “… një atmosferë të pastër, të shëndetshme dhe pamje të bukur të kodrave (Hollywood)”.

4. Rusia ia shiti Alaskën SHBA-së për 0,02 dollarë për acre

Shtetet e Bashkuara blenë 375 milionë hektarë që tani i quajmë Alaska nga Rusia në 1876 për 7.2 milionë dollarë, ose rreth 126.5 milionë dollarë në tregun e sotëm. Edhe pse Traktati i Blerjes së Alaskës sigurisht që i dha Rusisë në atë kohë rritje, SHBA-ja ka dalë një fituese e madhe financiare në marrëveshje falë depozitave masive të naftës të zbuluara në shtetin e 49-të në 1967

5. 1 në 10 amerikanë shesin shtëpinë e tyre për shkak të aktivitetit paranormal

Shumë njerëz deklaruan se mendonin se shtëpia e tyre ishte e pushtuar përpara se ta blinin prandaj Ligjet e shtetit për zbulimin e informacionit mund të kërkojnë që agjentët qe t’u tregojne blerësve potencial per historikun e shtepise.

× How can I help you?