×

Prona e Re e Shtuar ne Portofolin e Jeff Bezos

Drejtori i Përgjithshëm i Amazon, Jeff Bezos, i cili ka grumbulluar një koleksion të gjerë shtëpish në të gjithë vendin, ka shtuar një pronë tjetër në portofolin e tij të pasurive të patundshme. Njeriu më i pasur në botë, me vlerë 131 miliardë dollarë, raportohet se ka paguar 165 milion dollarë për pasurinë Beverly Hills të magjistarit mediatik David Geffen, duke vendosur një rekord të ri për shitje te nje prone në zonën e Los Angeles, sipas Wall Street Journal. Rekordi i mëparshëm u vendos në fund të vitit të kaluar kur ekzekutivi i mediave Lachlan Murdoch, djali i Rupert Murdoch, pagoi 150 milion dollarë për pasuritë e Bel-Air të përdorura si vendbanimi Clampett në shfaqjen televizive The Beverly Hillbillies. Bezos dhe e dashura e tij, Lauren Sanchez, raportohet se kishin qenë duke vizituar pallatet prestigjioze në Beverly Hills dhe Bel Air, të cilat janë ndër zonat më prestigjioze të Los Angeles. Realtor.com raporton se perandoria e pasurive të patundshme Bezos është tashmë mjaft e gjërë, me disa condos me pamje nga Madison Square Park në New York City, një pronë gati 30,000 hektarë në Medina, Washington, një fermë masive në perëndim të Teksasit dhe dy prona në Uashington.

9 hektarë në Beverly Hills, pasuria legjendare është e njohur edhe si Jack Warner Estate. Ajo eshtë krijuar në vitet 1930 për Jack Warner, ish presidenti i ndjerë i gjigantit argëtues Warner Bros. Ne vitin 1990 kjo prone ka qene me vlere 47.5 million dollar Cmimet e pronave po vazhdojne te rriten ne Los Angeles qe konsiderohet si zona me e shtrenjte ne USA. Prona e blere nga Jeff Bezos thuhet qe eshte blere pa nje ndermjetesues pronash.

 Artikulli nga Forbes

× How can I help you?