×

Pronari me hapesire me te madhe Toke ne Bote?

Pronari me hapesire me te madhe toke ne Bote?

Mbretëresha Elizabeta II është e njohur për shumë gjëra; më e madhja që ka të ngjarë që ajo është Mbretëresha e Mbretërisë së Bashkuar. Por familja mbretërore zotëron gjithashtu shumë pasuri të paluajtshme – dhe kjo përfshin hektarë dhe hektarë tokë. Shtrohet pyetja: A është mbretëresha pronarja e tokes me hapesire me te madhe në botë?

Nëse keni menduar se keni një kopsht të madh shtëpie, mendoni përsëri. Mbretëresha Elizabeth II mban titullin afërsisht 6.6 miliardë hektarë tokë në të gjithë botën. Për referencë, kjo është rreth një e gjashta e tokës në të gjithë planetin. Shumica e tokës bie nën Pasurinë e Mbreterise, e cila në thelb funksionon si një biznes i pasurive të patundshme. Sipas The Independent, të gjitha fitimet e Crown Estate shkojnë në Thesarin e Mbretërisë së Bashkuar, por duhet të theksohet se mbretëresha merr 15% të atyre fitimeve. (Pasuritë e paluajtshme kanë luajtur një rol të madh në vlerën neto të familjes mbretërore.) Në UK, vlerat e pasurive të patundshme të mbretëreshës mbajnë më shumë se 16 miliard dollarë pronë. Kjo përfshin shumë prej rezidencave të familjes mbretërore, duke përfshirë Pallatin Buckingham, Pallatin Kensington dhe Kështjellën Windsor.

Mbretëresha zotëron shumë pronë, por nuk janë të gjitha tokat boshe apo shtëpitë e zbukuruara. The Independent gjithashtu raportoi se ajo zotëron 14 parqe me pakicë dhe pazar, së bashku me tre qendra tregtare në U.K. Hapësira me pakicë, banimi dhe zyra përreth Regent Street dhe St. James ‘Place në Londër është gjithashtu në pronësi të mbretëreshës. 

Do të ishte e vështirë të kapërceni 6.6 miliardë hektarë të saj mbresëlënës. Më i afërti me të në atë front është Mbreti Abdullah i Arabisë Saudite, i cili zotëron vetëm 547 milion hektarë. (Po, kjo është akoma mbresëlënëse, por askund afër 6.6 miliardë të mbretëreshës.)

https://www.cheatsheet.com/
× How can I help you?