×

San Francisco, nje Qytet I Ndertuar mbi Anije

“San Francisco, nje Qytet I Ndertuar mbi Anije.”

Gjate kohes se arte ne Kaliforni, kërkuesit shpresëdhënës lundruan në Kaliforni nga e gjithë bota. Sapo mbërritën, shumë marinarë, përfshirë kapitenët, i braktisën anijet e tyre, me shpresën për ta goditur qytetin qe menduan te pasur në fushen e arit.

Për shkak se pasuritë e paluajtshme në San Francisko ishin në çmim (madje edhe atëherë!), anijet u ripërdorën si burgje, shtëpi ose hotele. Disa u kalben dhe u fundosën në port ose u dogjën në zjarrin e 1851. Per kete sipermarresit dhe ndertuesit vazhduan ndërtimin, pikërisht mbi anijet e fundosura.

Kur gërmuan tunele për hekurudhën e zonës së Gjirit në vitin 1994, ekuipazhet zbuluan një anije plotësisht të paprekur, The Rome. Shumë i madh për t’u zhvendosur, ata thjesht vazhduan të hapnin tunel, që do të thotë se trenat J, K, L, M, N dhe T udhëtojnë drejt e përmes trupit të anijes. Rreth 70 anije ndodhen nën disa prej pasurive të paluajtshme më të shtrenjta në botë.

ourwebsite

otherblogs

Apartamenti Sekret Ne Kullen Eiffel, Paris

A e dini se është një apartament sekret në Kullën Eifel, Paris?

Apartamenti u projektua nga Gustave Eiffel si një hapësirë private për veten e tij për të argëtuar mysafirë të shquar dhe për të kryer eksperimente shkencore. Apartamenti ishte më i ulëti nga një seri platformash që arrinin në pjesët më të larta të kullës, të cilat Eiffel i përdorte për eksperimente atmosferike dhe astronomike. Në përgjithësi përmendet si apartamenti sekret, por ishte mjaft i njohur për publikun që Eiffel kishte këtë hapësirë.

Pasi u mor vesh se Eiffel kishte një banesë private në majën e kullës, hapësira u be e kerkuar nga elita Francese. Eifel mori një mori oferta për të dhënë me qira hapësirën për shuma të mëdha parash, por ai i refuzoi të gjitha. Ai ftoi vetëm anëtarë të zgjedhur të komunitetit shkencor në hapësirë, më i shquari prej të cilëve ishte Thomas Edison, i cili i dhuroi Eifel-it një pajisje regjistrimi të zërit.

Thuhet se Eiffel ka vendosur apartamentin e tij privat direkt mbi pjesen e vëzhgimit publik. Është një përplasje interesante përdorimesh; në një nivel, ju keni një hapësirë të hapur për publikun, e cila u lejon individëve të përjetojnë emocionin e shikimit të qytetit nga lart. Direkt mbi këtë është një rezidencë private për një individ të vetëm i cili kufizoi aksesin për një grup të vogël mysafirësh të shquar nga komuniteti shkencor.

Apartamenti mbetet një kuriozitet intrigues në krye të ndërtesës më të lartë në botë,  që atëherë është restauruar dhe vizitorët në kuvertën e vëzhgimit mund ta shohin atë përmes një ndarësi xhami, të kompletuar me manekinet prej dylli të Eiffel-it, Edison-it dhe vajzës së Eifel-it.

Investimi i Pasurive te paluajtshme ne Shqiperi

Investime në pasuri të paluajtshme në Shqipëri

Shqipëria po bëhet një destinacion gjithnjë e më popullor për investitorët e huaj, veçanërisht në sektorin e pasurive të paluajtshme. Me peizazhet esaj mahnitëse, trashëgiminë e pasur kulturore dhe infrastrukturën me zhvillim të shpejtë, nuk është çudi që vendi po bëhet një destinacion kryesor për ata që kërkojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme. Vendi po bëhet gjithashtu një destinacion popullor dhe po tërheq më shumë turistë vitet e fundit, duke çuar në një rritje të kërkesës për shtëpi pushimi dhe prona me qira. Me koston e ulët të jetesës, peizazhet mahnitëse dhe vendasit miqësorë, Shqipëria është një opsion tërheqës për ata që kërkojnë një mënyrë jetese më të relaksuar.

Mundësitë e Investimit të Pasurive të Paluajtshme në Shqipëri

Vendi ynë ofron një gamë të gjerë mundësish investimi në prona të paluajtshme, nga vilat luksoze buzë plazhit deri te apartamentet në qendër të qytetit. Infrastruktura e vendit me zhvillim të shpejtë po e bën atë një opsion tërheqës për ata që kërkojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme, me një numër në rritje të zhvilluesve dhe investitorëve ndërkombëtarë që përfitojnë nga mundësitë tërheqëse të investimit të vendit.

Përveç kësaj, vendi është shtëpia e një numri bankash dhe institucionesh financiare ndërkombëtare, duke e bërë të lehtë për investitorët e huaj aksesin në kapitalin që u nevojitet për të investuar në pasuri të paluajtshme. Qeveria shqiptare ka miratuar gjithashtu një sërë ligjesh dhe rregulloresh për të mbrojtur investitorët e huaj, duke e bërë atë një destinacion investimi të sigurt dhe të sigurt. Vendi ynë ka një treg relativisht të pazhvilluar të pasurive të paluajtshme, me shumë mundësi për ndërtime të reja dhe rizhvillime. Kjo paraqet mundësi për investitorët për të ndërtuar ose rinovuar prona për të përmbushur kërkesën në rritje.

Megjithatë, është e rëndësishme të kryeni një kërkim të plotë përpara se të investoni në pasuri të paluajtshme në Shqipëri. Rekomandohet gjithashtu të punoni me profesionistë vendas, si agjentë imobiliare,  të cilët mund të ofrojnë udhëzime dhe mbështetje gjatë gjithë procesit të investimit.

Na kontaktoni për më shumë informacion,

www.exclusiveproperties.al

#forsale

#forrent

Shkruar nga Broker Ardi Ymaj

× How can I help you?