×

Apartamenti Sekret Ne Kullen Eiffel, Paris

A e dini se është një apartament sekret në Kullën Eifel, Paris?

Apartamenti u projektua nga Gustave Eiffel si një hapësirë private për veten e tij për të argëtuar mysafirë të shquar dhe për të kryer eksperimente shkencore. Apartamenti ishte më i ulëti nga një seri platformash që arrinin në pjesët më të larta të kullës, të cilat Eiffel i përdorte për eksperimente atmosferike dhe astronomike. Në përgjithësi përmendet si apartamenti sekret, por ishte mjaft i njohur për publikun që Eiffel kishte këtë hapësirë.

Pasi u mor vesh se Eiffel kishte një banesë private në majën e kullës, hapësira u be e kerkuar nga elita Francese. Eifel mori një mori oferta për të dhënë me qira hapësirën për shuma të mëdha parash, por ai i refuzoi të gjitha. Ai ftoi vetëm anëtarë të zgjedhur të komunitetit shkencor në hapësirë, më i shquari prej të cilëve ishte Thomas Edison, i cili i dhuroi Eifel-it një pajisje regjistrimi të zërit.

Thuhet se Eiffel ka vendosur apartamentin e tij privat direkt mbi pjesen e vëzhgimit publik. Është një përplasje interesante përdorimesh; në një nivel, ju keni një hapësirë të hapur për publikun, e cila u lejon individëve të përjetojnë emocionin e shikimit të qytetit nga lart. Direkt mbi këtë është një rezidencë private për një individ të vetëm i cili kufizoi aksesin për një grup të vogël mysafirësh të shquar nga komuniteti shkencor.

Apartamenti mbetet një kuriozitet intrigues në krye të ndërtesës më të lartë në botë,  që atëherë është restauruar dhe vizitorët në kuvertën e vëzhgimit mund ta shohin atë përmes një ndarësi xhami, të kompletuar me manekinet prej dylli të Eiffel-it, Edison-it dhe vajzës së Eifel-it.

Investimi i Pasurive te paluajtshme ne Shqiperi

Investime në pasuri të paluajtshme në Shqipëri

Shqipëria po bëhet një destinacion gjithnjë e më popullor për investitorët e huaj, veçanërisht në sektorin e pasurive të paluajtshme. Me peizazhet esaj mahnitëse, trashëgiminë e pasur kulturore dhe infrastrukturën me zhvillim të shpejtë, nuk është çudi që vendi po bëhet një destinacion kryesor për ata që kërkojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme. Vendi po bëhet gjithashtu një destinacion popullor dhe po tërheq më shumë turistë vitet e fundit, duke çuar në një rritje të kërkesës për shtëpi pushimi dhe prona me qira. Me koston e ulët të jetesës, peizazhet mahnitëse dhe vendasit miqësorë, Shqipëria është një opsion tërheqës për ata që kërkojnë një mënyrë jetese më të relaksuar.

Mundësitë e Investimit të Pasurive të Paluajtshme në Shqipëri

Vendi ynë ofron një gamë të gjerë mundësish investimi në prona të paluajtshme, nga vilat luksoze buzë plazhit deri te apartamentet në qendër të qytetit. Infrastruktura e vendit me zhvillim të shpejtë po e bën atë një opsion tërheqës për ata që kërkojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme, me një numër në rritje të zhvilluesve dhe investitorëve ndërkombëtarë që përfitojnë nga mundësitë tërheqëse të investimit të vendit.

Përveç kësaj, vendi është shtëpia e një numri bankash dhe institucionesh financiare ndërkombëtare, duke e bërë të lehtë për investitorët e huaj aksesin në kapitalin që u nevojitet për të investuar në pasuri të paluajtshme. Qeveria shqiptare ka miratuar gjithashtu një sërë ligjesh dhe rregulloresh për të mbrojtur investitorët e huaj, duke e bërë atë një destinacion investimi të sigurt dhe të sigurt. Vendi ynë ka një treg relativisht të pazhvilluar të pasurive të paluajtshme, me shumë mundësi për ndërtime të reja dhe rizhvillime. Kjo paraqet mundësi për investitorët për të ndërtuar ose rinovuar prona për të përmbushur kërkesën në rritje.

Megjithatë, është e rëndësishme të kryeni një kërkim të plotë përpara se të investoni në pasuri të paluajtshme në Shqipëri. Rekomandohet gjithashtu të punoni me profesionistë vendas, si agjentë imobiliare,  të cilët mund të ofrojnë udhëzime dhe mbështetje gjatë gjithë procesit të investimit.

Na kontaktoni për më shumë informacion,

www.exclusiveproperties.al

#forsale

#forrent

Shkruar nga Broker Ardi Ymaj

Fakte ne Pasuri Te Paluajtshme nga e Gjithe Bota

1. Ekziston një qytet në Gjermani i ndërtuar mbi një meteor

Një qytet në Gjermani i quajtur Nördlingen u ndërtua mbi një meteor që thuhet se është mbi 15 milionë vjeçar. Një asteroid goditi qytetin një mijë vjet më parë, por vendasit filluan të ndërtonin një qytet në kraterin e mbetur larg presionit për t’u larguar. Qyteti është mbi 1100 vjet i vjetër.

2. Dyert e kuqe janë simbolike në Skoci

Në Skoci, ekziston një zakon i zakonshëm i lyerjes së derës me ngjyrë të kuqe sa herë që pagujne kredine e shtepise. Është e sigurt të thuhet se e kuqja është ngjyra e tyre e lumtur…

3. Hollywood ishte fillimisht një promovim i pasurive të paluajtshme

Qëllimi fillestar i shenjës ishte të promovonte shitjen e shtëpive dhe pronave.

Sipas L.A. Times në vitin 1923, zona do të ofronte “… një atmosferë të pastër, të shëndetshme dhe pamje të bukur të kodrave (Hollywood)”.

4. Rusia ia shiti Alaskën SHBA-së për 0,02 dollarë për acre

Shtetet e Bashkuara blenë 375 milionë hektarë që tani i quajmë Alaska nga Rusia në 1876 për 7.2 milionë dollarë, ose rreth 126.5 milionë dollarë në tregun e sotëm. Edhe pse Traktati i Blerjes së Alaskës sigurisht që i dha Rusisë në atë kohë rritje, SHBA-ja ka dalë një fituese e madhe financiare në marrëveshje falë depozitave masive të naftës të zbuluara në shtetin e 49-të në 1967

5. 1 në 10 amerikanë shesin shtëpinë e tyre për shkak të aktivitetit paranormal

Shumë njerëz deklaruan se mendonin se shtëpia e tyre ishte e pushtuar përpara se ta blinin prandaj Ligjet e shtetit për zbulimin e informacionit mund të kërkojnë që agjentët qe t’u tregojne blerësve potencial per historikun e shtepise.

3 Arsyet Kryesore perse nuk po ju Shitet Prona

Shumë ndërmjetësues dhe shitës punojnë me ekuacionin e shitjes ne menyre te zhdrejte. Ato fillojnë me çmimin e dëshiruar të shitjes dhe punojnë për të siguruar që shtëpia të marketohet dhe të paraqitet siç duhet për të arritur atë çmim qe eshte kerkuar nga shitesi. Kryesorja për të dalë në treg është e fokusuar në një qëllim: shitjen e prones. Ndërsa kjo qasje zakonisht funksionon, shitësit qe qendrojne ne treg me pronen per shitje me shume kohe se masatarja qe duhet te qendrojne mund të pyesin se çfarë nuk shkon. Nese prona juaj nuk shitet, kjo është për një nga tre arsyet: 1- ka një problem prona; 2- ka një problem tregu; 3- ka një problem çmimi.

Problemet e pones:

Një problem prone do të thotë se diçka në lidhje me ate është ne dukje për blerësit, te cilet nuk po e konsiderojne blerjen. Shembujt përfshijnë njësitë që kanë nevojë për një rinovim total, ku çdo blerje e mundshme kërkon shumë më shumë kohë, para dhe energji përpara se të hyjnë brenda. Në përgjithësi, shumica e shitësve e dinë nëse kanë një problem prone.

Zgjidhja, çuditërisht, është një rregullim çmimi. Shitësit me prone ‘problematike’ duhet të ulin çmimin e tyre në një nivel ku edhe blerësit që normalisht nuk do të ishin të interesuar të fillojnë të kryejnë llogaritjet e tyre  për të parë se sa marrëveshje e mire mund të jetë kjo.

Problemet e Tregut

Një problem tregu do të thotë se ka dicka qe nuk po shkon me shitjen e pronave ne periudha te caktuara te vitit. Një shembull më tipik është sot. Pas një rritjeje masive të shitjeve dhe ndertimeve te shumta qe po shikojme ne Albania, tregjet janë tkurrur përsëri në nivele sezonale më të ulëta se ato tipike. Për shitësit, kjo do të thotë më pak blerës dhe më shumë konkurrencë. Për të zbutur këtë problem, shitësit duhet të qëndrojnë në krye të tendencave në kohë reale, për t’u siguruar që ata të dallohen pavarësisht lëvizjeve të tregut.

Problemet me çmimin

Një problem çmimi është një mënyrë e mirë për të thënë se çmimi juaj është i gabuar. Dhe në pasuri të paluajtshme, çmimet janë të gabuara vetëm në një mënyrë: ato janë shumë të larta.

Në fakt, shumica e problemeve përfundimisht kalojne ne probmlemin kyc qe eshte : çmimi. Pavarësisht nëse është një njësi e katit të parë me pamje nga muret me tulla ose një pernthouse me pamje nga parku që kërkon çmime maksimale, çështja kryesore është se çmimi është shumë i lartë dhe kjo lidhet edhe me zonen se ku ndodhen pronat dhe vleresimi qe i behet. Keshtu qe duhet te merret nje mendim me ekspert dhe profesional nga Ndermjetesuesit (Mund te kontaktoni 0696023888).

Shkurtimisht: Sa më shumë të ndryshojë tregu, aq më shumë do kemi probleme me pronat dhe shitjen e tyre. Kur vjen koha për të shitur, kuptoni se cilat probleme mund të përballeni dhe te jepni nje rezultat maximal dhe te shpejt kundrejt shitjes se pronave.

Copyright Forbes

Trendet e Interior Design ne 2023

Trendet e Interior Design ne 2023

Viti i ri është një kohë e mirë për të vlerësuar tendencat tona të dizajnit të brendshëm; për të vendosur se cilat ngjyra, pëlhura, stile dhe mënyra të ndryshimit të shtëpive tona janë te perdorshme dhe cilat duhet të lihen pas.

Një grup Interior DEsign të shquar kanë bashkëpunuar me The Shade Store, duke përfshirë Martyn Lawrence Bullard, Jonathan Adler dhe Rober dhe Cortney Novogratz, të cilët thonë:

“Ne presim të shohim më shumë perdorime te dritareve te qarta pa asgje të përdorura brenda shtëpisë. E bardha është një ngjyrë neutrale që shkon në çdo shtëpi dhe funksionon mirë brenda të gjitha buxheteve, kështu që ne presim të shohim shumë të tilla kete vit qe po vjen.

Martyn Lawrence Bullard thotë, “Paletat do të jenë në trend në vitin 2023. Pëlhura të bukura me pamje vintage po shfaqen edhe në ambientet e brendshme moderne, duke sjellë një gëzim të freskët në paleta. E gjelbra është përsëri trend dhe kafeja  po kthehen të përziera me të bardha të pastra dhe të bardha të zbehta, duke i dhënë një pamje shumë të freskët një atmosfere të vjetër shkollore.”

Ai shton, “Detajet e zbukuruara të perdeve gjithashtu do të kthehen.

~A kemi mbaruar apo akoma me gri?

Jonathan Adler thotë, “Për ngjyrat shoh shumë blu në vitin e ardhshëm. Bluja është një ngjyrë “gjithmonë” për mua, pasi çdo nuancë blu funksionon.”

1stDibs, një treg kryesor i dizajnit, ka shpallur rezultatet e Anketës së gjashtë vjetore të Trendeve të Dizajnerëve të Brendshëm. Ata njoftuan se ngjyrat e gjelbera janë ende në krye, me smerald që fiton vendin e parë të ngjyrave të sondazhit të këtij viti për të tretin vit radhazi.

~Qëndrueshmëria është një konsideratë kryesore.

Për projektuesit dhe pronarët e shtëpive, rëndësia e qëndrueshmërisë është rritur shumë – dhe kjo reflektohet në rezultatet e sondazhit të këtij viti 98% e tyre votuan per qendrueshmeri

~Ne jemi shumë mbi këto tendenca:

Sondazhi i 1stDibs tregon se ne, në fakt, jemi të lodhur nga grija. Ne preferojmë printime në shkallë të gjerë dhe lule. “Shko për arin” nuk është më mantra jonë. Për preferencat metalike, ne preferojmë bronzin bakrin etj. Dhe trendi më i nxehtë i pandemisë, zyra në shtëpi, filloi të humbasë vitin e kaluar dhe po vazhdon të bjerë në popullaritet.

Copyright from Forbes

#realestate #realestatealbania #trends #design

7 Tendencat me te nxehta te dizenjimit te shtepive qe agjentet po shikojne ne Listime Te Pronave!

#blog – 7 Tendencat me te nxehta te dizenjimit te shtepive qe agjentet po shikojne ne Listime! 👇🏻

Të bësh një shtëpi të ndjehet ngrohtë dhe komode këtë dimër është ideja kryesore pas shumë prej tendencave më të fundit të dizajnit të brendshëm.

1. Ngjyrat e Tokës me “Wow”

Ngjyrat e tokes janë një alternativë për pronarët e shtëpive, sepse ato mund të ofrojnë një bazë të mirë për t’u ndërtuar. Ngjyra bezhë, gri, kafe dhe e bardha janë të njohura për mobiljet, muret dhe dyshemenë. Por kur fusim faktorin “wow”, ngjyrat më të thella janë mënyra e ndryshimit. Profesionistët e pasurive të paluajtshme po shohin që shumë pronarë të shtëpive përdorin portokalli të thellë, jeshile, blu për të bërë një ndryshim.

2. Materialet Natyrore

Pronaret e shtepive që marrin përsipër rinovimet po tërheqin më shumë drejt materialeve të endura natyrale për të sjellë më shumë ngrohtësi në dhomat e tyre. Këto materiale (në gjendjen e tyre natyrale dhe të palyer) janë një mënyrë për të shtuar ngjyrat e tokës në dizajnin e shtëpisë. Ata gjithashtu kombinohen mirë me materiale të tjera natyrore si lëkura, mermeri dhe druri i fortë.

3. Aromat ne ambjent

Aroma mund të jetë një fushë e dizajnit të shtëpisë që shpesh neglizhohet. Por mund të bëjë një ndryshim të madh. Qirinjte madje edhe qeskat me lule të thata, aromat e tokës si livando, dru sandali mund ta bëjnë një shtëpi të ndjehet më mikpritëse.

4. Mobilje me Kurba

Linjat e pastra ishin të tëra disa vite më parë, por agjentët e pasurive të paluajtshme po shohin që më shumë pronarë të shtëpive të përqafojnë idenë e mobiljeve të lakuara.

5. Elementet e Dizajnit të Qëndrueshëm

Gjatë vështirësive ekonomike, ne priremi të blejmë gjëra që janë të cilësisë më të ulët sepse janë me te lira. Agjentët po shohin më shumë njerëz që kursejnë paratë e tyre për të blerë artikuj të bërë mirë që janë gjithashtu të qëndrueshëm, me burime etike dhe miqësore me mjedisin.

6. Lulet ose gjelberimi 😊

Këtë dimër, kemi vene re qe ne cdo shtepi nu mungojne lulet. Bimët mund të gjallërojnë çdo dhomë dhe, në varësi te kujdesit, mund të gjeni bimë që kërkojnë shumë pak kujdes.

7. Tullat e ekspozuara

Shtëpitë me mure të theksuara nuk janë të reja, por tani më shumë se kurrë po shohim që muret me theks të ekspozuar me tulla fitojnë popullaritet ndaj ngjyrave të theksuara të deklaratave ose letër-muri. Nëse një pronar shtëpie do të kërkojë një mur me theks me tulla, ai duhet të konsiderojë të lyejë pjesën tjetër të dhomës të bardhë (ose të bardhë). Muret e bardha do ta bëjnë tullën të shfaqet, veçanërisht nëse është tulla e kuqe. #exclusiveproperties

#properties #blogger #investing #tirana

Pronari me hapesire me te madhe Toke ne Bote?

Pronari me hapesire me te madhe toke ne Bote?

Mbretëresha Elizabeta II është e njohur për shumë gjëra; më e madhja që ka të ngjarë që ajo është Mbretëresha e Mbretërisë së Bashkuar. Por familja mbretërore zotëron gjithashtu shumë pasuri të paluajtshme – dhe kjo përfshin hektarë dhe hektarë tokë. Shtrohet pyetja: A është mbretëresha pronarja e tokes me hapesire me te madhe në botë?

Nëse keni menduar se keni një kopsht të madh shtëpie, mendoni përsëri. Mbretëresha Elizabeth II mban titullin afërsisht 6.6 miliardë hektarë tokë në të gjithë botën. Për referencë, kjo është rreth një e gjashta e tokës në të gjithë planetin. Shumica e tokës bie nën Pasurinë e Mbreterise, e cila në thelb funksionon si një biznes i pasurive të patundshme. Sipas The Independent, të gjitha fitimet e Crown Estate shkojnë në Thesarin e Mbretërisë së Bashkuar, por duhet të theksohet se mbretëresha merr 15% të atyre fitimeve. (Pasuritë e paluajtshme kanë luajtur një rol të madh në vlerën neto të familjes mbretërore.) Në UK, vlerat e pasurive të patundshme të mbretëreshës mbajnë më shumë se 16 miliard dollarë pronë. Kjo përfshin shumë prej rezidencave të familjes mbretërore, duke përfshirë Pallatin Buckingham, Pallatin Kensington dhe Kështjellën Windsor.

Mbretëresha zotëron shumë pronë, por nuk janë të gjitha tokat boshe apo shtëpitë e zbukuruara. The Independent gjithashtu raportoi se ajo zotëron 14 parqe me pakicë dhe pazar, së bashku me tre qendra tregtare në U.K. Hapësira me pakicë, banimi dhe zyra përreth Regent Street dhe St. James ‘Place në Londër është gjithashtu në pronësi të mbretëreshës. 

Do të ishte e vështirë të kapërceni 6.6 miliardë hektarë të saj mbresëlënës. Më i afërti me të në atë front është Mbreti Abdullah i Arabisë Saudite, i cili zotëron vetëm 547 milion hektarë. (Po, kjo është akoma mbresëlënëse, por askund afër 6.6 miliardë të mbretëreshës.)

https://www.cheatsheet.com/

Çmimi i duhur!

 

Nje nder problematikat me kryesore qe ka tregu I paluajtshem eshte cmimi prones. Nuk ka pasur dhe akoma nuk ka nje rregullator tregu. “ Produkti “ dhe “ Ofertuesi “ jane ne skaje te kunderta, produkti ne kete rast eshte “ Prona “ dhe ofertuesi eshte “ Tregu Bleres “. Shume here ballafaqohem me tregun shites per cmimin e duhur te nje prone dhe cili eshte cmimi I sakte I nje prone? Cmimi me I sakte I mundshem eshte ai cmim qe bleresi eshte I gatshem te ofroje, ai eshte rregullatori!

Ne shumicen e rasteve ne vendin tone, cmimet vendose te fryra dhe kjo ndodh per disa arsye si pershembull :

Referimi I gabuar I prones, Tregu Artificial aktual, Vleresuesi I gabuar I prones dhe fryrja e cmimit per negociate, etj.

Sidoqofte, nje nga gjerat qe ndodh me shume ne fushen e pasurive te paluajtshme, eshte qe klienti apo kushdo qe e perfaqeson ate prone do mundohet te fryje cmimin dhe kjo eshte gjeja me e shemtuar qe mund te ndodh me nje prone. Ata mendojne se gjithmone mund ta ulin me vone me idene qe te marrin cmimin qe kerkojne.

Kjo eshte shume e gabuar, tek artikulli Im I meparshem ju fola per “ Ndermjetesimin” dhe nje nder pikat kryesore eshte ndermjetesimi I standartizuar, eshte e paevitueshme humbja por humba duhet te jete ne menyre reciproke.

Per te arritur ne cmimin me te mire te mundshem ne treg duhen permbushur disa pika si pershembull :

  • Cmimi per m2 I nje prone ne krahasim me cmimin per m2 te nje toke,
  • Lokacioni dhe vetem lokacioni,
  • Investimi I hedhur ne prone
  • Renovimi I prones ne tendencat aktuale te tregut.

 

Nje nder gjerat e para qe shikoj kur konkludoj ne nje cmim perfundimtar eshte siperfaqja e prones, organizimi I planvendosjes se saj dhe trualli. Nje apartament I arreduar mire do te kushtoje me pak ne afatgjatesi ne krahasim me nje vile. Arsyeja eshte se me nje vile ju posedoni token ndersa me nje apartament nuk ndodh e njejta gje. Toka eshte ajo qe e vlerson akoma me shume pronen, jo struktura!

Eshte shume e rendesishme qe shitesi te kuptoje se struktura qe perben nje shtepi nuk eshte aq e rendesishme sesa toka ku ndodhet.

Lokacioni dhe vetem lokacioni

Mund te ju duke cudi se sa vlere ka lokacioni?

Stadiumi Dinamo dhe Blloku ndodhen jo me shume se 5 min ne kemb me njera tjetren, por cmimi I tyre per m2 leviz me 300 – 400 Euro per m2  mos me shume, pse ndodh kjo gje? Tregu eshte shume here me I nxehte, pronat per shitje jane te pakta per arsye te kerkeses se larte dhe qiradhenia dyqaneve apo apartamenteve eshte gjithmone ne rritje. Une gjithmone I keshilloj klientet e mi qe te paguajne per nje lokacion me te mire sepse ne nje dekade me tutje prona do vleje me shume sesa kane paguar tani.

Investimi I hedhur ne nje prone

Mobilimi luksoz ndonjeher eshte I duhur per nje prone dhe ndonjeher eshte I panevojshem. Duhet te keni dicka parasysh, qe mobilimi eshte gusto e shitesit dhe jo bleresit, prandaj ne shumicen e rasteve une e vleresoj nje prone sikur te ishte e pamobiluar, e vleresoj me “ Mindset” te bleresit, jane shume raste te rralla qe bleresi mund te perputhet me ate cfar ka nje prone. Keshtuqe Investimi ne nje prone duhet te hidhet ne vendin duhur per gjerat e duhura.

Renovimi prones

E fundit, por sigurisht jo me pak e rendesishmja eshte koncepti per te renovuar pronen tuaj. Kjo eshte ajo ku klienti harxhon para per ta risjellur pronen ne tendencat aktuale.
Keshillimi im I vetem eshte nese doni ta rinovoni pronen, ose rinovojeni te gjithen ose mos e rinovoni fare. Nuk mund te hedhesh 10.000 Euro per tualetin tuaj dhe ay te mendoni qe keni risjellur pronen ne tendencat aktuale. Keshtu qe ose bej gjithcka ose mos bej asgje.

Une shpresoj te ju kete ndihmuar te mendoni se si prona juaj pershtatet me tregun aktual. Sigurisht qe ka dhe shume gjera te tjera qe nuk I kam cituar por ato I kam lene kur jut e me kontaktoni mua persa I perket shitjes se prones tuaj. Edhe nese nuk jeni gati per te shitur sot, eshte gjithmone mire te keni nje ide te pergjithshme, ne menyre qe te ju ndihmoja ne informimin e vendimarrjes suaj ne te ardhmen.

Ndermjetesimi ne Pasuri te Paluajtshme

Ndermjetesimi  ne Pasuri te Paluajtshme eshte nje process I gjate, I mbushur me te papritura ne vorbullen e saj aq mahinitese por ne te njejten kohe aq e erret. Mentaliteti yt psiqik duhet te mbaje dhe te duroje sa me shume qe procesi te shkoj sa me qete. Nuk ka asgje me te keqe sesa te investosh kohen dhe energjine tende duke menduar se ajo marreveshje do jete shume e thjeshte dhe e shpejte. Zhgenjyese behet akoma me shume kur ne fund te procesit te deshtuar do kuptonit qe problemi qendronte ne fleksibilitetin qe ofruat, ne marredhenien qe krijuat, bleresi nuk do ngrihet ne oferten e tij dhe shitesi nuk levize ndaj vleres se tij. Ska gje me kaotike sesa tani, te duket sikur nuk ben dot gje, je thjesht I padobishem ne kete process. Kete moment une e quaj “ Rruge Pa Krye”. Ngecja ne kete rruge eshte e erret dhe kaotike, eshte aty ku marreveshjet e mundshme zhyten thelle drejt oqeanit. Agjentet mund te humbasin klient potenciale dhe klientet mund te humbasin shtepine e tyre te endrrave.

Por kjo rruge sdo te thote qe eshte pa dalje, ka nje zgjidhje dhe zgjidhja eshte praktika e gershetuar me eksperiencen e kalitur ne te tilla raste, qe e cojne drejt nje zhbllokimi. Te ndermjetesosh nuk ka te beje me detyrimin e njerzve te shohin gjerat ne menyren tuaj dhe te bejne gjithcka qe deshironi jut e beni. Bisedimi, perqendrimi dhe perceptimi situates te cojne drejt asaj qe klientet tuaj kerkojne. Jam perballur me shume ‘’ rruge pa krye ‘’ por gjithmone kam shikuar driten ne ate rruge pa krye, dhe asnjehere skam menduar qe jam une I padobishmi ne kete process por kam menduar qe une jam zgjidhja, une jam porta hyrese dhe mbyllese e ketij procesi, ( nje dite tjeter do shkruaj nje artikull ne lidhje me eksperiencat e mia personale te tipit “rruge pa krye”)

Asnjehere mos harroni qe jeni duke punuar me njerezit, ju nuk jeni duke punuar me apartamente dhe toka – ju jeni duke punuar me kompleksitetin njerezor. Jo gjithmone jane numrat ato qe e bejne ate te lumtur, shtyjini numrat menjane dhe perqendrohuni tek ai, krijesa me e vecante ne planet. Ai po vjen ne ate tryeze me pervoja, emocione, deshtime, paranoja dhe pritshmeri te ndryshme. Cfar I motivon ata? Cfar I shtyn ata drejt ketij akti?

 

Perballja e situates pa krye ndahet ne tre faza : Cmim dhe vetem cmimi, Presioni, Qendrueshmeria.

  • Cmimi dhe vetem Cmimi

Pak me pare ju thashe qe te shtyni numrat menjane dhe perqendrohuni tek ai, pse?

Sepse ne kete proces dikush do humbe dhe do fitoje, kjo eshte e padiskutueshme, ceshtja eshte a mundeni ta minimizoni ne vlerat me minimale kete humbje ose fitore?

Duhet kuptuar se cfar cmimi perfaqeson bleresi dhe shitesi, te dy palet kane problemet e tyre, kreditime te pashlyera, probleme biznesi dhe familjare, etj. Cmimi I caktuar per dy palet do jete ai cmim qe I perfaqeson ne kete proces, dhe kjo arrihet nga ty dhe jo nga ata.

  • Presioni

Askush nuk do te humbas ne kete process dhe kjo eshte e qarte. Presioni eshte ai qe do I sjelle me kembe ne toke, gama e gjere e informacioneve tuaja ndaj tregut dhe depertimi tyre ne koshiencen e tyre njerezore do ndikoje ne zhbollikim te mundshem, ky eshte kulmi ndermjetesimit, presioni mund dhe ta coj drejt nje katastrofe te mundshme kete process por mund dhe ta orientoje drejt nje marrveshjes se ofruar. Delikatesa ne kete proces eshte ne nivelin me te larte te mundshem. Bleresi duhet ta bleje sa me shpejt para se kerkersa te jete e larte dhe shitesi duhet sistematikisht ti rikujtohet situata aktuale e tregut, referencat e shitjes dhe drejtimi I paparashikueshem qe mund te marr tregu.

  • Qendrueshmeria

Ky eshte momenti bombardimit te statistikave te tregut ndaj shitesit, eshte kur I rikujtoni vazhdimisht situaten aktuale, leri informcionet ti zhyten thelle ne mendjen e tij. Rikujtojini pozitivitetet e kesaj marreveshje, bleresit duhet ti rikujtohet qe ky eshte investimi dhe zgjedhja e asaj qe ka kerkuar deri tani sikurse dhe anasjelltas.

Ndermjetesimi eshte nje proces I gjate, dhe I mbushur me situata nga me te ndryshmet, ndermjetesuesi duhet te jete nje pakete qe ofron likuiditet ne proces dhe jo nje derrase e kalbet.

Se shpejti do kuptoni qe kjo “ rruge pa krye “ eshte thjesht vetem nje pjese e kesaj negociate. Ndermjetesimi eshte nje art, eshte nje zanat qe jo cdo kush ka fatin ta mesoje, ta kontrolloje dhe ta perdore. Eshte qe mund ta urzurponi dhe ta parashikoni procesin, duke lene dhimbjen  dhe zhgenjimin e marreveshjeve te vdekura mbrapa jush pergjithmone.

 

Ardi Ymaj

Rikthimi ne Normalitet – Covid-19

Jemi deshmitare te ketij momenti kritik ne jeten tone te perditshme, ky armik i panjohur na beri koshient se sa te vegjel jemi para cdo arritjeje qe mund te krenohemi ne jetet tona. Kjo eshte nje prove per korporatat e medha, bizneset, sistemet dhe njerezit per te kuptuar qe sa me shume te perplasesh me token aq me shume duhet te ringrihesh. Jeta eshte e paparashikueshme dhe kjo e ben ate akoma me te bukur, me terheqese, me misterioze dhe me unike. Ky eshte momenti i duhur per cdo person qe mos te hezitoje persa i perket arritjes se endrrave te tyre, investimeve te tyre, hapave te suksesshem te tyre dhe cdo gje tjeter qe mund ta kete mbajtur peng deri tani.

Pasuria e Paluajtshme ne kete moment eshte pasqyra e vertete per te kuptuar nese armiku yne i padukshem po lind nje krize ne treg. Por kjo krize ndodh nese ju vete e lejoni depertimin e ketij fenomeni ne shoqerite tona. Nisja e vitit 2020 erdhi me vajtim nga “Nentori 2019” me nje fatkeqesi natyrore qe goditi vendin tone dhe sefundmi po goditemi me deme social-ekonomik-financiare ne vendin tone si pasoje e ketij armiku te panjohur qe nuk eshte asgje tjeter vecse nje shtyse drejt kurajos, guximit dhe vendosjes per te ecur perpara.

Pallatet ne ndertim jane te paret qe do te ndjejne nje indiferentizem nga bleresit e mundshem. Investimet e huaja po ashtu jane ne nje ngerc si pasoje e masave te marra te shtetit tone muajin e fundit sikurse nuk perjashtohet dhe fakti i krizes social-ekonomike ne vendin e tyre. Investitoret vendas mund te fokusohen tek pronat qe po hasin veshtiresi ne shlyerje kredish si pasoje e renies se fuqise qiramarrese ndaj tregut, si rrjedhoje pronat mund te kerkojne shpetime te tipit “okazion”!

Bankat ndoshta kete periudhe kane hasur fluks pune por jo ai fluks qe do te deshironin te kishin-> ” Te japin qe te marrin”. Sektori i kredise mund te kete renie per dy arsye te thjeshta:

1. Pasoja e riskut, mosshlyerja e kredise si pasoje e krizes ekonomike qe kaploi vendin dhe coi ne mbyllje te tregut per afro 40 dite.

2. Njerzit te cilet duan qe te qetesohet situata dhe pastaj te kryejne investime te tjera.

Qiramarrja dhe Qiradhenia

Kriza ka qene per te dyja kategorite e njejte, Qiradhenia nuk ka pasur qarkullim dhe ka cuar ne mosshlyerje qiraje, nderkohe qiramarrja nuk ka pasur likuiditet ne fushen e saj investuese.

Durimi dhe Fokusi jane armiqte e perbetuar te krizave qe kane hasur jo vetem vendit tone por te gjithe globin dhe vetem keto dyja mund te na qartesojne realitetin e turbullt qe ndodhemi momentalisht!

Ready, Set, Go !

Nga ARDI YMAJ

× How can I help you?